Θεραπευτικές Τεχνικές στα Πλαίσια της Αποκαταστατικής Οδοντιατρικής

15-16 Σεπτεμβρίου 2023

ΙΩΑΝΝΙΝΑ, Ξενοδοχείο Grand serai

Μουρούζης Πέτρος

Επίκουρος Καθηγητής Εργαστήριο Οδοντικής Χειρουργικής Α.Π.Θ.

Μουρούζης Πέτρος - 1η Σύνοδος Σ.Ε.Η. - Θεραπευτικές Τεχνικές στα Πλαίσια της Αποκαταστατικής Οδοντιατρικής – Συνέδριο Ιωάννινα 15-16 Σεπτεμβρίου 2023

Τίτλος ομιλίας

Ένθετα - επένθετα

Ημερομηνία & ώρα

ΣΑΒΒΑΤΟ
16/09/2023
15:15-16:00

Mini βιογραφικό

Ο Πέτρος Μουρούζης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1977. Είναι πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (έτος 2006). Κατά τον επόμενο χρόνο (2007-2008), υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό, με καθήκοντα γενικού οδοντιάτρου στο ναυτικό νοσοκομείο του Πόρου και στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων της Θεσσαλονίκης.
Στη συνέχεια, εισήχθη και ολοκλήρωσε με βαθμό “Άριστα” το τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα εξειδίκευσης της Οδοντικής Χειρουργικής (2012).

Το 2018 ολοκλήρωσε την διδακτορική του έρευνα με επίδοση «ΑΡΙΣΤΑ» στην Οδοντιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. με αντικείμενο την ενδοστοματική λειτουργία των σύνθετων ρητινών. To 2020 ολοκλήρωσε το μεταδιδακτορικό του στο αντικείμενο της οδοντιατρικής ψηφιοποιημένης σχεδίασης και μηχανοποιημένης κοπής (CAD/CAM), ενώ έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης του εργαστηρίου της Οδοντικής Χειρουργικής του Α.Π.Θ για 2 χρόνια.

Το 2020 εκλέχθηκε Επίκουρος καθηγητής στον τομέα της Παθολογίας και Θεραπευτικής Οδοντικών Ιστών στο εργαστήριο της Οδοντικής Χειρουργικής. Η επιστημονική του ενασχόληση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημοσίευση ερευνητικών μελετών σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά καθώς και την παρουσία και συμμετοχή του, ως ομιλητής ή με ελεύθερες ανακοινώσεις, τόσο σε ελληνικά όσο και διεθνή οδοντιατρικά συνέδρια.
Επαγγελματικά, από το 2008 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη. Ασχολείται με όλους τους τομείς της γενικής οδοντιατρικής με ιδιαίτερη έμφαση στις αισθητικές προσθετικές αποκαταστάσεις όπως είναι οι κεραμικές όψεις, τα κεραμικά και πολυμερή-κεραμικά ένθετα και επένθετα καθώς και εμφυτευματικές αποκαταστάσεις CAD/CAM.

 

Συνδεθείτε στην καρτέλα σας